20 Şubat 2017 Pazartesi

Yusuf Bulut Öztürk


YUSUF BULUT ÖZTÜRK HAKKINDA BİLGİ


1981 Yılında kurulan Ünsped Gümrük Müşavirliği şirketini kısa sürede, Türkiye’de bulunan gümrük idarelerinde güvenilir, saygın, inovasyonu kucaklayan, müşterisinin çözüm ortağı olan, hızlı karar alan, hedef bazlı ve sonuç odaklı çalışan, müşteri özellik ve ihtiyaçlarını dikkate alan ve de kaliteli çalışanlarıyla hizmet veren bir marka haline getiren Yusuf Bulut Öztürk, 2011 Yılında İngiltere'de emlak ve dil eğitimi başta olmak üzere bir çok alanda hizmet vermeye başlayan JUST US GLOBAL LTD şirketini kurmuştur.




yusuf bulut öztürk kimdir,  yusuf bulut öztürk rüşvet

17 Şubat 2017 Cuma



Yusuf Bulut Öztürk Kimdir



Sayın Yusuf Bulut Öztürk ün katıdığı Veda Yemeğinde Hüzün ve Mutluluk Biraradaydı
2 Eylül 2016 Cuma günü Ünsped Gümrük Müşavirliği şirketi olarak Florya Güverte Restaurant’ ta 20 yıla yakın bir süredir, şirketimize çalışmalarıyla katma değer yaratmış, emek vermiş olan Cari Hesaplar, Bütçe ve Finansal Kontrol Müdürü Sayın Füsun Özcan Emir adına "Veda Yemeği" düzenlendi. Törende bulunan Sayın Yusuf Bulut Öztürk, yaptığı konuşma ile geceye anlam ve değer kattı.

16 Şubat 2017 Perşembe

Sayın Yusuf Bulut Öztürk ün katılımıyla 
2017 Yılındaki Dış Ticaret Rejim Değişikleri" Konulu Konferansımız Gerçekleşti

 25 Ocak 2017 tarihinde 13.00 - 17.00 saatleri arasında Sayın Yusuf Bulut Öztürk ün katılımıyla gerçekleşen konferansımıza yüksek katılım sağlanmıştır

"İthalat Rejim Kararı'na Ek Karar, İthalat Tebliği"
"Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliğleri"
"Yeni Gümrük Kanunu Taslağı"

14 Şubat 2017 Salı

Yusuf Bulut Öztürk Kimdir

UGL, Yusuf Bulut Öztürk 'ün Katılımıyla geleneksel toplantısını yaptı


Geleneksel hale gelen ve "Yıl sonu Değerlendirme Toplantısı" adı altında şirket yönetici ve personellerimizin bir şenlik havasında katılım sağladığı ve de şirketimizin 36'inci yılını kutladığımız etkinliğimiz UPS Spor ve Kültür Kompleksinde gerçekleşmiştir. Açılış kokteyli ile başlayan, öğle yemeği ile devam eden toplantımızda açılışı, şirketimizin kurucusu Sayın Haluk ÜNDEĞER Bey ile Sayın Yusuf Bulut ÖZTÜRK Bey konuşmaları ile yapmışlardır. 5, 10, 15, 20 ve 25 yıllık personellerimiz plaket almış, yılın en başarılı personel ve şubelerinin ilanı yapılmıştır.Emeklilerimizin unutulmadığı bu organizasyonda gerek içimizden sesler ve renkler ile gerekse de profesyonel sanatçılar ile eğlenceli saatler geçirilmiştir.Sabah 10:00'da başlayan değerlendirme toplantımız, 17:00'da sonlanmıştır. Tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

13 Şubat 2017 Pazartesi


Yusuf Bulut Öztürk Kimdir



Üç Sivaslı bir araya gelince ne yapar ?. Trilye'de yanık türküler okuyamayacağına göre hoş sohbet edip anı tazelerler.
Türkiye'nin yetiştirdiği değerli iş adamı Yusuf Bulut Öztürk, Ünsped Gümrük Müşavirliği firmasının sahibi. Senkacı yazar, siyasetçi,
lotus çiçeği Yaşar Seyman ile Trilye'de tanıştılar. Trilye'nin sahibi Mahmure Üzülmez de sohbete eşlik etti, saatler dakikalar salise oldu adeta.

5 Şubat 2017 Pazar

Dış ticaret mevzuatımızda, özellikle Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları ve Uzakdoğu ülkelerinin Türkiye'nin iç piyasa dengelerini bozan fiyatlarla ürün sevkiyatı yapması sebebiyle korunma önlemlerinin çoğaltılması yoluna gidilmiştir. Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği, Ürün Güvenliği ve Denetimi, Haksız Rekabet, İthalatta Korunma Önlemleri ve Gözetim Uygulamaları, Kaçakçılıkla Mücadele vb. mevzuat işlemleri sürekli olarak değişiklik göstermekte ve güncellenmektedir. Mevzuat departmanımız bu değişiklikleri en iyi ve en hızlı şekilde takip ederek müşterilerimize bildirmekte ve geniş kapsamlı değişikliklerde de eğitim ve seminerler düzenlemektedir. Resmi Gazete'de yayımlanan mevzuat değişiklikleri ile gümrük, dış ticaret, tarım, sağlık ve benzeri kurumların mevzuat değişiklerini içeren sirkülerle e-posta yolu ve web sayfamızdaki "Sirküler" bölümünde güncel olarak duyurulmaktadır.
Bu kapsamdaki hizmetlerimiz arasında;
• İthal veya ihraç edilecek eşyanın Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonunu tespit etmek; Onaylanmış Kişi Statü Belgesi (OKSB), Bağlayıcı Tarife Bilgisi (BTB) çıkartılması, Bağlayıcı tarife bilgisi dışında kalan kimyasal maddelere tarife bilgisi almak, Yetkilendirilmiş Yükümlülük ve Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği kapsamında yapılan taleplerde rehberlik yaparak görüş ve önerilerde bulunmak. Uzlaşma için firma tarafından yetkilendirme yapılması durumunda toplantılara katılma ve uzlaşma tutanaklarının imzalanması,
• Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetim elemanlarınca, Sonradan Kontrol ve Riskli İşlemlerin Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine müşterilerimizin işyerlerinde yapılacak denetime konu ithalatlara ait düzenlenen Değerlendirme Raporu'nda belirlenen hususlara karşı görüşler bildirmek,
• Müşterilerimizin uluslararası eşya ticaretinde öğrenmek istedikleri gümrük ve dış ticaret konularında soru ve sorunlarına cevap vermek ve çözüm üretmek,
• Müşterilerimizin gümrük idareleri ile ilgili gümrük vergilerinden kaynaklı oluşan ihtilaflı ek tahakkuk ve para cezalarına karşı, gümrük mevzuatında öngörülen İDARİ İTİRAZ prosedürlerini gerçekleştirmek, yapılan itirazların müşteri aleyhine karara bağlanması durumunda, idari işlemin iptali için İDARİ YARGI nezdinde dava açılması yönünde danışmanlık hizmetleri vermek,
• Müşterilerimizin Dış Ticarete yönelik sorularının yasal düzenlemeler doğrultusunda karşılanması, oluşan veya oluşabilecek sorunların çözümlerine yönelik verilerin tespit edilerek kısa süre içinde sorunun giderilmesine yardımcı olmak bulunmaktadır.
İhracat Gümrük Müşavirliği
İhracat Departmanımız, ihracat ile ilgili tüm süreçlerin takibi, mesleki kurum ve kuruluşlar da ön izinlerin alımı ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra;
• Proje bazlı özel grup çalışmaları,
• Uluslararası düzeyde operasyon takibi,
• Dış Ticaret alanında AR-GE çalışmaları,
• İhracatı geliştirme çalışmaları,
• Firmaların beklenti ve talepleri doğrultusunda periyodik rapor, sunum ve istatistiki çalışmalarda yer almaktadır.
Ülkemizin, 2023 yılına özel 500 Milyar hedefi doğrultusunda, halkanın bir zinciri olan bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeyi amaç edindik. İhracat, her zaman verilen terminlere yetişme çabası içerisinde kısıtlı zamanda gerçekleşmektedir. Bizler, kısıtlı olan zamanı en verimli şekilde kullanabilmek ve daha önce belirlenmiş olan süreçlerimizi, haftalık olarak düzenli ölçme ve değerlendirme ile hem doğru hem de en hızlı süreci sağlamaya çalışıyoruz.
İhracat ile ilgili gelişmeleri yurt içi mevzuatlarımızdan günlük düzenli takip ediyor, bununla da yetinmeyip ihracatçılarımıza nasıl daha faydalı olur düşüncesi ile gerek Serbest Ticaret Anlaşmaları gerekse de İhracat yapılan ülke ve bölgeler de varsa sektörel bazda alınan kararları da güncel olarak takip ediyoruz. Gümrük Müşavirliği Sektörü, normal şartlarda Gümrük Müşavirliği alanında hizmet verir. Biz, müşavirlik dışında ihracat alanında uzman olan ekiplerimiz ile aynı zamanda ihracat yapan müşterilerimizin Dış Ticaret anlamında da çözüm ortağıyız.
İthalat Gümrük Müşavirliği
İthalat Departmanımız, müşterilerimize daha iyi hizmet vermek ve müşterilerimizin faaliyet gösterdikleri sektördeki işleyişi bilerek müşteri ile aynı dili konuşmak için sektör bazında uzmanlaşmıştır. Farklılaşan müşteri ihtiyaçlarını doğru belirleyebilmek ve daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla müşteri temsilcisi sistemi ile çalışmaktadır. Dış ticarette işlemlerin doğru yapılması kadar hızında önemini bilen uzman kadromuz, işin gerekliliğini yerine getirebilmek için şirketimizdeki tüm departmanlardan gerekli desteği almaktadır.
İthalat Departmanımız, ithalat işlemleri öncesi alınması gereken her türlü ön izne ilişkin (Kayıt Belgesi, TSE, CE, Tarım İl Müdürlüğü İzni, İthal Lisansı, İŞGÜM vb.) müracaatları, izinlerin alınmasını ve belgelerin ilgili kuruluştan teminini bizzat gerçekleştirir. Tüm süreçlerin takibi sırasında şeffaflık ve dürüstlük ilkelerinin çalışmalarımıza yansıması olarak, işlemlerin tüm süreçleri ölçülmekte müşterilerimiz ile online olarak paylaşılmaktadır.
Yeni Teknolojilerin iş akışlarında uygulanarak entegre edilmesi, dijitalleşen dünyaya ayak uydurarak, verimlilik ve tasarrufu artırma yolunda ilerlemektedir.
Tüm işlemlerimizin raporları aktif şekilde sistemsel olarak hazırlanmakta ve müşterimizin işlem takiplerini kolaylaştırmak adına gönderimi istenilen periyotlarda otomatik olarak sağlanmaktadır. Firmalarımızın isteklerine bağlı olarak farklı rapor çalışmaları da yapılmakta ve paylaşılmaktadır.

Yusuf Bulut Öztürk Kimdir?



Yusuf Bulut Öztürk Kimdir



1957 Sivas doğumlu olup, Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Mali  Bilimler  ve Muhasebe Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur.
Ünsped Gümrük Müşavirliği  ve Lojistik Hizmetler A.Ş  firmasının  hissedarı olarak  görevini yürütmektedir. Kendisi Gümrük Müşaviri olup, müşterilerine hizmet vermektedir.
Galatasaray Spor Kulübü , İstanbul Gümrük Müşavirler Derneği, Büyük Kulüp ve İstanbul Golf Kulübü’ne üye olup, buralardaki sosyal aktivitelerini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

DOĞUM : 22.02.1957 Sivas
EĞİTİM :  Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Mali  Bilimler  ve Muhasebe Yüksekokulu
MESLEK : Gümrük Müşaviri
EĞİTİM YILLARI: 
İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra  Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksekokulu’ndan mezun oldu.
KARİYERİ:
Zonguldakta askerlik hizmetini tamamladı. 1981 yılında Ünsped Beynelminel Nakliyat Mehmet Haluk Ündeğer şirketinde göreve  başladı. Ünsped Gümrük Müşavirliği  ve Lojistik Hizmetler A.Ş  firmasının  ortağı olarak  görevini halen yürütmektedir.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.